Underbara köttbullar!

Idag fixade jag kvällsmaten åt familjen, blev mycket uppskattat! 

Ingredienser Tomatsås

3 st sharlottenlök

1 st vitlöksklyfta

Smör

1 burk Mutti finkrossade tomater

3 msk Mutti tomatpuré

1,5 msk konc kalvfond

1 dl rött vin

1 kruka basilika

1 nypa socker

Salt

Nymald svartpeppar

 

Gör så här

Finhacka löken och vitlöken, bryn i en kastrull med smör. Häll på de finkrossde tomaterna, tomatpurén, kalvfond och rött vin. Finhacka basilikan och lägg i den i tomatsåsen. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt tomatsåsen puttra på svag värme under tiden du gör köttbullarna. Ju längre den får puttra desto godare blir den.

 

Ingredienser Köttbullar

Färska kantareller

Smör

1 dl ströbröd

0,5 dl vatten

0,5 dl grädde

1 ägg

2 st vitlöksklyftor

2,5 msk färsk finhackad persilja

2,5 msk färsk finhackad timjan

3 msk riven parmesan

500 g nötfärs

Salt

Nymald svartpeppar

Smör

Mozzarella

 

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Rensa kantarellerna och bryn dom i en torr stekpanna tills all vätska som kantarellerna avger är borta. Bryn sen kantarellerna i smör. När de är färdiga, ta upp dom och hacka dom i mindre bitar.

Blanda ströbröd, vatten, grädde och ägg i en bunke, låt stå i 5 min. Blanda i pressad vitlök, persilja, timjan, nötfärs och kantareller. Smaka av med salt och peppar.

Rulla nötfärsen till 11-12 st stora köttbullar. Klicka ut lite smör på en plåt som får smälta i ugnen, ta sen ut plåten och lägg köttbullarna på plåten. Bryn i ugnen i ca 15 min. Ta ut köttbullarna och lägg på en skiva mozzarella, ställ in i ugnen igen tills mozzarellan har smält.

Servera med tomatsåsen och färsk pasta.

Receptet kommer från http://juliakrischel.chic.se/

 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Mamma:

Det var fantastiskt gott!!