Pannkaka till lunch idag!

Jag kan äta vanliga tunna pannkakor om jag får ha andra tillbehör än grädde och sylt, men jag avstår helst. Men idag så stod det helt stilla i huvudet på mig och jag hade ingen fantasi till någon lunch, så då fick det bli pannkaka. Eftersom jag inte äter gluten så testade jag att göra med fiberhusk, och oj vad gott det blev, det måste vara den godaste pannkakan jag någonsin ätit! Och röran passade perfekt som tillbehör!

 

En pannkaka

1ägg

1,5msk crème fraiche

0,5msk fiberhusk

Liten nypa salt

Smör

Vispa ägg, crème fraiche, fiberhusk och salt. Låt smeten stå ett par minuter innan gräddning. Klicka ut den tjocka smeten i en stekpanna och stek ett par minuter på varje sida i lite smör.

 

Räkröra

1dl räkor

½ dl mango i små bitar

1 msk crème fraiche  

1 msk majonnäs

½ tsk sambal oelek

1 tsk hackad gräslök

Salt & peppar

Blanda ihop allt till en röra och smaka av med salt och peppar.  

Våren gör mig glad!

Perfekt middag!

När pappa ska laga middag blir det oftast snabbmat, vilket jag helst står över. Idag skulle det ätas potatisbullar, vilket jag snällt tackade nej till! Jag testade att laga några minipajer i muffinformen, vilket blev kanon bra. Ett perfekt sätt att laga paj till bara en person, och snabbt gick det!

Små pajer, 1person

Pajdeg

40g smör

0,75g glutenfri mjölmix

0.5 msk vatten

Fyllning

1 bit broccoli

4 skivor kalkon

1 ägg

1msk mjölk

1msk riven parmesanost

Salt

Peppar

Cayennepeppar

Ost

Knåda ihop degen och tryck ut tre små pajer i en muffinsform. Picka skalet med en gaffel och förgrädda 10min i 200g. Hacka kalkonen och broccolin i små bitar. Vispa ägget, mjölken, parmesanosten och krydda sedan blandningen. Ta ut muffinsformen ur ugnen och fyll skalen med broccolin och kalkonen, fördela sedan äggblandingen över fyllningen och lägg på lite hyvlad ost, ställ in plåten och grädde ca 15-20 min.