En mardröm!

Kvällen i går bestod av tårar och en stor klump i magen, som många andra satt jag framför tv:n och tittade på cancergalan. Jag blir så berörd när jag hör alla tragiska historier...usch! Tänk att det inte är alla som får möjligheten till ett långt och friskt liv, att det tar slut alldeles för fort. Jag blir så tårögd när jag ser barn som måste ta farväl av livet innan det ens har börjat, ungdomar som kämpar för att hitta sig själv också tar livet bara slut eller föräldrar som just nått sina mål, har köpt villa, skaffat familj och måste förklara för sina barn att det måste lära sig att leva utan ena föräldern.
 
Att vara den drabbade är något jag lyckligtvist inte har erfarenhet av, jag har däremot varit en nära anhörig till en dödssjuk liten flicka. För ett par år sedan hände något oväntat och tragiskt i min och min familjs liv, en familjemedlem blev allvarligt sjuk. Det är så fruktansvärt svårt att stå på sidan och inte kunna hjälpa till. Jag och min syster fick vara hemma, flera mil ifrån oss låg våran sjuka lillasyster på ett sjukhus i Umeå. Sömnlösa nätter, tårar i mängder, orolig mage och jag var bara så otroligt rädd, jag var så rädd att jag skulle förlora en del av mig.
 
När jag äntligen fick åka och hälsa på henne, så var det inte Maja som satt där på sängen. Det var en kritvit liten flicka med en massa slangar som satt fast i hennes tunna lilla hud, det var som en mardröm.
 
Jag är obeskrivligt glad att hon mår bra idag, men ibland kommer det över mig. Jag hoppas av hela mitt hjärta att båda mina syskon får ett långt och fortsatt liv! Oh vad jag älskar min familj!
 
 
 

Är pengar allt?

Pengar pengar pengar...Är det verkligen det viktigaste i livet? Jag skulle svara både ja och nej på den frågan. För att kunna köpa mat så att man överlever behöver man ha pengar, så i den meningen är ju pengar betydelsefullt. Alla föräldrars stora önskan är att ha massvis med pengar, för att kunna ge barnen de dom vill ha.
 
Man är absolut inte mindre eller mer värd för att man har lite pengar, och verkligen inte mer eller mindre värd för att man är rik! Men det är tyvärr inte alla som ha den synen... det är så hemskt att se hur det finns människor som har mage att kommentera andras kläder, mobiltelefoner, semestrar, julklappar etc, bara för att det är billigare varianter och inte lika lyxiga. Tänk att det finns folk som bedömer andra efter hur mycket pengar man har!
 
Är man en sämre människa för att man aldrig har varit utomlands, inte har märkeskläder och inte har dom nyaste prylarna? Och om man har allt det där och lite till, är man lyckligare då? Visst kan det vara så, men jag tror knappast att det är så i statistiken. Allas stora önskan är att vinna massvis med pengar, för att kunna handla och göra exakt det man vill men man måste också se och vara lycklig för det man har!
 
Något som jag alltid har önskat mig under min uppväxt är en trogen vän, när jag fick pengar över så valde jag att köpa mig en vän! Ja, tänk att man kan köpa sina vänner! Och jag kan med handen på hjärtat säga att just i den stunden som jag räckte över slanten till uppfödaren, så var dom pengarna värt mer än någonting annat i hela universum!
 
 
 

Samma sak varje gång!

Så många gånger som jag har hoppats, då jag inte har varit lika säker på om frågan ska komma... Nu är jag så säker som man kan bli, det kommer inte att hända! Trots allt funderar jag varje gång på hur det skulle vara att få vara med? Ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att det skulle vara lika roligt längre om det skulle ske. Det är en sådan liten önskan som är enorm stor för mig!